Hoe kan ik mij aanmelden en wat zijn de kosten

U kunt zichzelf aanmelden of aangemeld worden via de normale verwijzingskanalen. Indien u nog geen cliŽnt in de praktijk bent dan nemen wij een aantal persoonsgegevens van u op bij de aanmelding. Wij gaan ervan uit dat u medisch in staat bent om met Runningtherapie te beginnen, maar als u twijfelt raadpleeg dan in ieder geval uw huisarts. Deelname aan Runningtherapie is op eigen risico.

Sinds 2011 hebben een stijgend aantal zorgverzekeraars de (gedeeltelijke) vergoeding van Runningtherapie opgenomen in hun aanvullende zorgverzekeringspolis. Voor deze informatie verwijzen we naar uw eigen zorgverzekeraar. Meestal is voor het verkrijgen van de genoemde vergoeding een verwijsbrief van uw huisarts nodig, maar de precieze voorwaarden kunt u beter ook bij uw eigen zorgverzekeraar navragen.

Als blijkt dat u recht heeft op vergoeding van de kosten van Runningtherapie en u wenst dat wij de factuur direct bij uw verzekeraar indienen, dan dient u zelf de benodigde informatie aan te leveren over de voorwaarden die uw zorgverzekeraar stelt.

Mocht de Runningtherapie in het kader van een preventietraject of binnen een ander arbeidsgeschiktheidtraject worden vergoed door bijvoorbeeld uw werkgever,dan is het mogelijk van te voren een offerte aan te vragen.

Runningtherapie is geen hardloopcursus, dus wij hebben geen van tevoren vastgestelde aantallen sessies die als een pakket afgenomen moeten worden. De duur en frequentie van de Runningtherapie wordt individueel bepaald.