Welkom op de website Runningtherapie (RT) bij Ayres

Deze website is bedoeld voor mannen en vrouwen die mogelijk gezondheidsklachten ervaren en daar zelf wat aan willen doen. Natuurlijk is de methode ook geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier preventief met de eigen gezondheid wil bezig zijn.

Mijn naam is Hilbrand Wiersema en ik maak deel uit van het maatschap Ayres Praktijk voor Eerstelijns Psychologie (samen met mijn echtgenote Annemieke Wiersema-Ouwehand). Wij doen ons werk sinds 2002 in de woonwijk Marsdijk in Assen-Noord.

Ayres is een praktijk voor kortdurende individuele en relatietherapie, personal coaching en training. Daarnaast richten wij ons specifiek op de behandeling van Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS). Een groot deel van onze cliŽnten zijn veteranen met PTSS.

Mijn echtgenote is als GZ-psycholoog en Eerstelijns psycholoog verantwoordelijk voor de psychologische behandeling en ik bied sinds 2009 (vaak als aanvulling op de behandeling) als gekwalificeerd Runningtherapeut de Runningtherapie oplossingsgericht aan. Natuurlijk is het ook mogelijk de Runningtherapie als op zichzelf staande activiteit te volgen.

 

Wat is Runningtherapie?

In het kort: Runningtherapie is bewegen met als doel de psychische conditie te verbeteren. Het lichaam inzetten ten behoeve van de geest. Runningtherapie is een aanvullende therapievorm waarvan bekend is dat het positieve resultaten heeft bij allerlei psychosomatische klachten, zoals depressieve klachten, angstklachten, onzekerheid, vermoeidheid en PTSS. Het is geen hardlooptraining, dus de nadruk ligt niet op het presteren. Als u het effect van Runningtherapie ook wilt ervaren, meldt u zich dan aan!